Medierea si decizia CCR din 07.05.2014

Decizia definitiva si general obligatorie, inca nemotivata a CCR, constata si admite ca prevederile art. 2 alin. 1 si 12 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator sunt neconstitutionale. Judecatorii au apreciat ca participarea la sedinta de informare privind avantajele medierii trebuie sa fie facultativa sau la recomandarea instantei de judecata.

De la data pronuntarii deciziei CCR, adica 7 mai, pana la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial, prevederile art. 2 alin. 1 si 12 din Legea 192/2006 trebuie respectate. Decizia are putere numai pentru viitor si este general obligatorie, dupa data publicarii in Monitorul Oficial, conform art. 147 alin. 4 din Constitutie.

Dupa 45 de zile de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice, daca in acest interval Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu au pus de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. In cele 45 de zile dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept, adica nu mai sunt aplicabile.

Click pentru publicație

Comentariile sunt inchise.

Sună Mesaj